Област Хасково

Уважаеми дами и господа,

Официалната интернет страница на Областна администрация Хасково е мястото, където ще  намерите всички документи, свързани с работата на държавната администрация. На този сайт аз и моят екип ще продължим да публикуваме всичко важно, което Вие искате да знаете за нашата работа, за нашите задължения и отговорности.

Вярвам, че работа на Областна администрация Хасково трябва да продължи да бъде прозрачна, така както беше и при предишния ми мандат. Продължавам да работя все така упорито за развитието на региона, за реализацията на нови икономически и социални проекти, за гарантиране на стабилността и сигурността на гражданите, за популяризирането на нашата област и налагането й като естествен регионален лидер в Южен централен район.

Добре дошли на официалната страница на Областна администрация Хасково!

 

Станислав Дечев

Областен управител на област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Жителите на село Спахиехо настояват да бъде разрешен проблемът с обществения транспорт.

Четвъртък, 19 Юли 2018 13:54

Трите села Горно Брястово, Долно Брястово и Спахиево са оставени без автобус и това е огромен проблем. Неговото разрешаване обаче зависи от община Хасково. Това разказаха на заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова хората от Спахиево. „Оказа се, че тези, които не живеят тук, решават дали ние ще имаме транспорт или не“, възмутиха се те. Д-р Здравкова заяви, че е запозната с казуса и че областният управител Станислав Дечев е положил огромни усилия да разреши спора чрез диалог, но за сега кмета на Хасково не дава никакъв отговор. Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер обясни, че също чака отговор от община Хасково. Седемте нови курса, предложени от Мюмюн Искендер, трябва да се съгласуват с община Хасково. Искендер е изпратил писмо до Добри Беливанов. Но след като не е получил отговор, отново е сезирал областния управител на Хасково. Станислав Дечев е организирал среща с представители на двете общини. На нея Искендер е предал новите маршрутни разписания на заместник кмета Балкански. И така вече месеци наред кмета на Минерални бани и стотици хора от три села чакат отговор от община Хасково. 
По време на приемната в Националния курорт бяха обсъдени още проблеми за живеещите тук. Да бъде предоставено помещение със свободен достъп за хора с увреждания за социални грижи в Минерални бани- това поискаха представители на Съюза на инвалидите. Те обясниха, че сега офисите на социалната служба се намират на 3 етаж и достъпът до тях е изключително труден. Д-р Стефка Здравкова настоя пред кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер за съдействие за решаването на този проблем. Той се ангажира до края на ноември да осигури изнесен офис на първия за социалните служители в сградата, където сега се намира службата. Новото помещение ще бъде ремонтирано, то е с рампа и ще бъде достъпно за всички, обясни той. Пак с намесата на кмета до края на този месец ще бъде изпълнено още едно искане на жителите на Минерални бани. Пред Здравната служба ще бъдат поставени пейки и ще се оформят места за почивка, обеща Мюмюн Искендер.
Да бъде ремонтиран пътят Зимовина- Поповец искат живеещите в Стамболово. Те се срещнаха със заместник областния управител на Хасково и посочиха, че този участък от няколко километра е опасен за движение, силно захрастен и с огромни пропадания. По време на приемната в община Стамболово хората настояха още за довършване на пътя за с.Балкан, за почистване на реката в Царева поляна и за възстановяване на паметника в с.Силен.
Кметът на Стамболово Мухлис Сербест съобщи, че вече е спечелен проект за ремонт на 3 детски градини по програма Развитие на селските райони. В селата Малък извор , Голям извор и Силен ще бъдат напълно ремонтирани, обзаведени и обновени детските заведения. Той е готов на активен диалог между държавната, местна власт и АПИ за ремонт на най-компрометираните пътни отсечки в стамболовско.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

На територията на област Хасково няма регистрирани огнища на чума по дребните преживни животни.

Сряда, 18 Юли 2018 18:50

В това бяха категорични членовете на Областната епизоотична комисия, свикана днес по заповед на Областния управител на Хасково Станислав Дечев.
„Епизоотичната обстановка е много усложнена и затова са наложителни изключително строги мерки и дисциплина при изпълнението им, както от страна на стопаните, така и от гражданите“, предупредиха от Областната дирекция за безопасност на храните.
„Моят апел към всички животновъди е да бъдат изключително отговорни, защото няма кой да е пази стопанствата им, освен тях самите. Те са тези, които трябва да изпълняват санитарните мерки, предписани от ветеринарите, да дезинфекцират, да не транспортират животни и да не смесват стада. Не трябва да мислим, че това на нас не може да ни се случи“, призова заместник областният управител д-р Стефка Здравкова.
В изпълнение на взето решение от Областната епизоотична комисия на проведеното днес заседание Областният управител на Хасково нареди:

1. За недопускане разпространение на посочените болести на територията на област Хасково, незабавно да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да бъдат набелязани допълнителни мерки, за които да бъда уведомен писмено в срок до 25.07.2018г.
2. Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), Директорът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) и Началникът на Митнически пункт "Капитан Андреево" и Митнически пункт "Капитан Петко войвода" при Агенция „Митници" в рамките на своята компетентност, да организират извършването на проверки на транспортните средства и личния багаж на пътниците, влизащи на територията на Република България за внос на непакетирани суровини и храни от животински произход. Откритите суровини и храни да се изземват и предават за унищожаване съгласно нормативните изисквания.
3. Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) да организира извършването на дезинфекция на влизащите в страната транспортни средства.
4. Да се извършват стриктни проверки на транспортите средства превозващи дивеч, живи животни, птици и фуражи. При проверките да се изискват документите, съпровождащи пратката, да се следи за спазване на изискванията за хуманно отношение към животните по време на транспортиране и на фуражните забрани, определени в правото на ЕС.
5. При установяване или получаване на сигнали за умрели животни и птици (диви и домашни) незабавно да бьде уведомена ОДБХ.
6. В случаи на нерегламентирано въвеждане и транспортиране на дивеч, живи животни и птици или суровини и храни от животински произход на територията на областта, да бъде уведомявана ОДБХ.
7. Кметовете на населените места да оказват съдействие на ветеринарните органи при провеждане на мероприятията.
Заповедта да се сведе до знанието на кметовете на общини, ОДБХ - Хасково, Началника на Митнически пункт "Капитан Андреево", Началника на Митнически пункт "Капитан Петко войвода" и всички членове на Областна епизоотична комисия.
Контролът по изпълнение на настоящата заповед възлагам на д-р Стефка Здравкова – Зам. областен управител на Област Хасково.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев посети симеоновградското село Калугерово.

Понеделник, 16 Юли 2018 13:42

Визитата бе уточнена по време на изнесената приемна на губернатора в община Симеоновград преди седмица. Хората от Калугерово поискаха Станислав Дечев на място да чуе конкретните проблеми на селото. Днес жителите на Калугерово отчетоха, че един от тях вече е разрешен. След намесата на областния управител на Хасково графикът на уличното осветление вече е променен и сега уличните лампи светят от 21 часа вечер до 5 сутринта. 
Вътрешноселските улици са разбити, в безобразно състояние е и пътят към селското гробище, оплакаха се жителите на Калугерово. Те искат чакълиране на пътя до гробището, защото при лошо време, достъпът е невъзможен. При всеки по-силен дъжд, къщите ни се наводняват, а улиците стават непроходими. И през лятото се налага да ходим с ботуши, оплакаха се хората. Според тях преминаващата край селото жп-линия се явява естествена дига и спира отичането на водата. „Предстои ремонт на жп-линията и сега е моментът в проекта да се заложат водостоци, които да осигурят преминаването на водата. Само така ще се разреши проблемът с наводняването на близките къщи“, коментира Станислав Дечев. Предстои проектът да постъпи за съгласуване в община Симеоновград. Тогава ще бъдат коментирани и възможните корекции на територията на Калугерово и съседните села, през които минава трасето.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

До края на годината Харманли ще има напълно обновен спортен комплекс

Четвъртък, 12 Юли 2018 18:25

Това стана ясно при посещението на областния управител на Хасково Станислав Дечев там. „Комплекс „Хеброс“ ще бъде неузнаваем. Знам, че създаваме временно неудобство на спортуващите, но това е строителен обект и трябва да ограничим напълно достъпа до него. Сигурна съм, че когато видят резултата, нашите съграждани ще оправдаят мерките, които сега предприемаме“, каза кметът на Харманли Мария Киркова. Думите й бяха в отговор на отправено към областния управител Станислав Дечев запитване, защо спортуващите нямат достъп до комплекса. „Впечатлен съм от това, което виждам. Вярвам, че всеки един лев, инвестиран в спорт и здраве, се връща многократно, затова адмирирам община Харманли за този проект“, подчерта Станислав Дечев. 
По-късно той се срещна и с жителите на община Любимец. Там до една година ще бъдат завършени три знакови за различни обществени групи обекти. Ще бъде открит нов клуб за възрастните хора. Кметът Анастас Анастасов разказа, че другият амбициозен проект на община Любимец е Младежкият дом. Сградата в миналото е била именно дом на младежта. Сега тя ще бъде изцяло реновирана, вътрешното пространство ще бъде преосмислено и модернизирано. „В рамките на година, с много усилия и работа, ще върнем на Любимец Младежкия дом. Единственото старо нещо, което ще запазим тук, ще е надписът на сградата“, разказа кметът Анастасов. Третият амбициозен проект за градоначалника е разширяване на Специализираната болница за рехабилитация и създаване на условия за лечение и възстановяване на деца с двигателни проблеми. 
Областният управител на Хасково изрази задоволството си от случващото се в Харманли и Любимец. „Това са общини, където се работи много, генерират се идеи и голяма част от тях се реализират на практика. Тези кметове са упорити и успяват да финализират проектите си с финансиране от Правителството, със собствени или с европейски средства“, обобщи Станислав Дечев. 
Следващата седмица са приемните в общините Минерални бани и Стамболово.

Нели Вълканова

   
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.