Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

65 работодатели ще наемат 326 души по програмата „Обучение и заетост на младите хора“

65 работодатели от област Хасково ще осигурят заетост на 326 млади хора до 29-годишна възраст, за срок от 6 месеца. Това одобри Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково, на провелото се днес заседание, председателствано от зам.областния управител Росен Кузев.
Трудовата заетост на младежите е по схемата „Обучение и заетост на младите хора“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Днес бяха разгледани, оценени и класирани по предварително определена методика постъпилите в срок заявки от работодатели.
Одобрената за 2017 г. сума за област Хасково по тази схема е 1 212 177 лв. Тя се оказа недостатъчна за всички постъпили заявки. 65-те одобрени предложения на работодатели са на стойност 1 209 512 лв. В тях са включени 60 заявки от фирми от бизнес сектора, четири Общински администрации – Хасково, Димитровград, Тополовград и Маджарово и ОП „Благоустрояване и озеленяване“-Свиленград.
В графата резерви са още 4 Общини – Стамболово, Харманли, Любимец и Свиленград и едно ОП „Благоустрояване“-Димитровград. Техните заявки са на стойност 210 799 лв. Те планират да осигурят заетост на 61 лица. На заседанието стана ясно, че до дни стартира друга схема за младежка заетост, при която няма ограничения в размера на средствата и институциите ще могат да се възползват от нея, ако не бъде осигурено финансиране по настоящата схема.

Светлана Николова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.