Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Чест, почитания и поклон, Българино от Българин!

„Чест, почитания и поклон, Българино от Българин!“, написа областният управител инж. Минко Ангелов в специален поздрав днес до 74-годишния Васил Русев от село Българин, община Харманли, който бе отличен като Достоен българин в една от най-ярките и вдъхновяващи инициативи “Достойните българи на годината”, организирана за 15-и път от в. „24 часа“. В нея се награждават сънародници, извършили добри дела през изминалата година, спасили човешки живот или допринесли за развитието на обществото. За 2016-а година отличените надминават 50 души.

Бай Васил, човекът с голямото добро сърце от Българин, бе отличен от издателят на в „24 часа“ Венелина Гочева. Със собствени средства миналата година той направи 2-метрова мраморна паметна плоча на 31-те войника от селото, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.

„Поклон пред делото Ви, което е най-добрият пример за достоен живот, еталон за идните поколения и светла звезда на небосклона на българската будна съвест и героичен дух. Защото подвизите в мирно време са такива като Вашите, защото героизмът сега е в силата на човещината, на паметта българска и на големите добри сърца, които се раздават, за да осмислят в най-висша степен безкористната помощ и добрината“, каза в поздрава си областният управител.

И продължи: „Това, което сте сторили в родното си село Българин – съхранението на родовата му памет с плочата на 31-те войника от селото, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война, помощта за храма, направата на общинския пазар и още много добри дела – хвала, чест и почитания за всичко това! Вие сте гордост за област Хасково и за мен ще бъде чест да стисна ръката на един голям българин, на един съвременен титан на човечността, който вече има най-голямата награда – Достоен човек, чието име ще пребъде“.

Поздравителният адрес ще бъде връчен лично на Васил Русев от областния управител, заедно с най-високото отличие на Областна администрация Хасково – Почетен плакет за изключителни заслуги.

 

Снимката е предоставена любезно от Haskovo.net

Светлана Николова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.