Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Да се почиства републиканската пътна мрежа в рамките на община Минерални бани.

Това бе едно от основните искания на хората, които днес се срещнаха с Областния управител на Хасково Станислав Дечев. В рамките на изнесената си приемна той разговаря с жителите на общината по редица наболели проблеми в Минерални бани. Един от тях е поддръжката на пътя Хасково – Минерални бани. „Това е Национален курорт, първото впечатление на туристите се създава още по пътя към него. Затова е добре ОПУ- Хасково да почиства храстите край платното, да оформя канавките и да се грижи за пътя до Минерални бани. Това е въпрос и на пътна безопасност“, сподели кметът на общината Мюмюн Искендер. Още един проблем, засягащ Областното пътно управление, бе поставен пред Областния управител днес. Жителите на Спахиево поискаха да се възстановят тръбите за поливната вода на селото. Те са ударени и спукани от машини на Пътното, при извършване на ремонт. Така на практика, в най-големите жеги, хората не могат да ползват поливна вода. Спахиевци поискаха съдействие от Станислав Дечев за разрешаването на проблема и възстановяване на щетите от ОПУ Хасково. 
Те настояват и за контрол над собственика на ракиения казан в селото. Според местните, отпадъците от казана се изливат направо в реката, а за да спре тази практика, те поискаха намесата на Станислав Дечев и РИОСВ Хасково. 
„В община Минерални бани се работи много и това е видно, защото курортът се променя с всеки изминал ден. Тук не говоря за вече реализираните проекти, а за идеите на общината за привличане нови инвестиции и разширяване обхвата на туристическите услуги: освен балнео- туризъм, тук вече много осезаемо е развит и културно-историческия туризъм“. Това заяви Областният управител на Хасково Станислав Дечев веднага след срещата си с кмета Искендер и главния архитект Димитър Стоев. Тримата посетиха централния парк на курорта и коментираха варианта за разширяване и облагородяване на района на парка и преминаващата от там река.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.