Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

#ДецаПомагатНаДеца: Ники дари средства на Дани и Криси от Хасково

17-годишната Николета Корондилева и приятели отпразнуваха днес 1 година от старта на движението „Деца помагат на деца”. Инициатор на движението е именно Ники. Днес майка й Росица Ленкова обяви, че събраните средства от Благотворителната фотоизложба, организирана от Областна администрация Хасково, ще бъдат споделени с други две деца. „Сумата ще бъде разпределена между Ники, 5-годишния Кристиян и 11-годишния Дани, защото всички те са наши деца и имат нужда от нашата подкрепа”, заяви развълнувана Росица Ленкова. 
Ники присъства лично на рождения ден на инициативата „Деца помагат на деца” и посрещна своите приятели на учебния център на МВР на Кенана. Нейни гости бяха и децата от формация „Южняче” и певческата група на Боян Митев. Ники и майка й благодариха на всички за подкрепата, на децата и техните ръководители за неуморната работата по време на концертите за набиране на средства, на дарителите и на организаторите на благотворителните акции. Една от тези акции беше фотоизложбата, организирана от Областния управител Станислав Дечев и клуба по фотография към Младежки център Хасково. Именно събраните от това събитие средства ще бъдат дарени от Ники на Дани и Крис. Семейството благодари специално на директора на ОД МВР Хасково Ангел Цанков, който помогна изключително много на Ники. Негова е и заслугата за ремонта на жилището, за да може Николета да се възстановява сред трансплантацията на стволови клетки в стерилна детска стая. 
„Деца помагат на деца” е идея, която показа, че обединява всички, които вярваме в доброто и обичаме децата. Затова тази инициатива на Ники продължава и ще помага на още и още деца, които имат нужда от подкрепа, увери Росица Ленкова.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.