Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени

До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени, съгласно указанията на министър-председателя Бойко Борисов, след неговото посещение в петък. Това докладва на премиера областният управител на Хасково Станислав Дечев, който днес посети на място центъра в Харманли и проследи напредъка в строителство.

Изграждането и ремонтът включват изкопни работи, изливане на бетон и полагане на метални преградни пана, така че до четвъртък целият периметър от 2 920 линейни метра да бъде обезопасен и укрепен. В момента там работят 35 строителни работници и монтажници, а повече от 300 са разпределени на три смени за изработването на металните пана. Първите от загражденията вече са доставени и се монтират на място.

Като част от обезопасяването на центъра своевременно са маркирани и премахнати дърветата в периметъра на оградата, а в момента се изготвя проект за цялостно й осветление.

Очаква се доставка на бодлива тел за обезопасяване на вече изградените участъци, включително и за стоманобетонната ограда, разположена по главната улица на града.

Областният управител Станислав Дечев потвърди пред министър-председателя, че обстановката в центъра остава спокойна.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.