Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Договор за безвъзмездно прехвърляне на имот получи като подарък в първия учебен ден ПМГ“Акад.Боян Петканчин“ Хасково от областния управител Станислав Дечев.

Документът е за терен от над 2,5 декара, върху който ще бъде изградена първата еко-класна стая в региона. Областният управител е бивш ученик на ПМГ Хасково и призна, че първият учебен ден за Природо- математическа гимназия Хасково винаги е бил много специален за него. „Преди, защото учех тук, а сега – защото като Областен управител имах възможността и удоволствието да направя нещо много важно за моето училище“. С тези думи започна обръщението си към преподавателите, учителите и родителите губернаторът. „ Днес съм тук, за да връча на директора на гимназията Договор за безвъзмездно прехвърляне. Този имот до вчера беше собственост на Областна администрация Хасково. От днес той вече е на ПМГ. След много месеци упорита работа успяхме да направим така, че на този терен съвсем скоро да се осъществи една иновативна идея. Тук ще бъде изградена първата еко-класна стая в областта. Вярвам, че това ще помогне още повече на учебния процес, на усвояването на природните науки и на синхрона между модерните технологии и еко-стандартите на съвременния свят“, посочи Станислав Дечев. Той изрази увереност, че гимназията ще продължи да бъде лидер не само в региона, но и в България.
На тържествената церемония присъства и главният архитект на община Хасково Деляна Панайотова. С молитва за здраве и благополучие, и с празничен водосвет започна новата учебна година. А най-малките ученици на ПМГ бяха посрещнати с лакомства.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.