Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Два дни до края на конкурса „Виждам красотата“, иницииран от Областния управител на Хасково по повод 1 юни

До 17,00 часа на 26 май 2017 година в Областна администрация Хасково очакваме снимките на всички ученици за фото-надпреварата, посветена на Международния ден на детето. 
В конкурса могат да участват любителски снимки, направени от деца от област Хасково. Идеята е те покажат най-красивите места от областта, да изпратят снимки от любими кътчета на региона, на паметници на културата, археологически и природни забележителности, архитектурни знакови сгради, незабравими събития и т.н. Конкурсът се провежда за втора поредна година по идея на Станислав Дечев и цели да стимулира творческото мислене на учениците. Снимките ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на Областна администрация, а оценяването им ще стане чрез гласуване. Най-добрите ще бъдат отпечатани на календара на Областна администрация за 2018 г., на сайта и на официалната страница в социалната мрежа. 
Фотографиите за конкурса „Виждам красотата“ трябва да се изпращат на официалния имейл на Областна администрация Хасково Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , придружени от информация за автора на снимката, години и училище, както и телефон за връзка с автора. Ако на снимките има непълнолетни лица, е задължително да бъде приложена и Декларация от името на родителите на заснетите деца, че са съгласни снимката да участва в конкурса и да бъде публикувана. Ако фотосът не е придружен от Декларация, той няма да бъде включен в конкурса. Снимките трябва да бъдат изпратени на имейла на Областна администрация Хасково не по- късно от 17,00ч. на 26 май 2017г. След този час, всички снимки ще бъдат публикувани на фейсбук- страницата в специален албум. Тук ще става и гласуването за тях чрез харесвания. Вотът ще продължи до 12,00 ч. на 30 май 2017 година. В този час комисия от Областна администрация ще преброи харесванията на фотографиите и ще обяви победителите в конкурса „Виждам красотата“. Първите три ще бъдат отличени с награди. В конкурса ще бъде връчена и още една награда „Любима снимка на Областния управител на Хасково“. Награждаването ще бъде на Първи юни в залата на Областна администрация Хасково. 
В празничния 1 юни в Областна администрация Хасково ще заседава за първи път и Областен младежки съвет за иновации. Форумът има за цел да постави началото на конструктивен диалог между децата и младите хора от Хасково и региона, и държавната изпълнителна власт. В работата на форума ще бъде поканен за участие и младежкият Областен управител за един ден от 2016 година- Гергана Стаменова. Областният младежки съвет за иновации ще включва представи на средните училища от област Хасково, на Младежките и детски центрове от общините от региона, на спортни клубове и НПО, работещи в деца и младежи. Идеята е да има широка представителност на младите хора и децата от целия регион. В този формат те ще представят своите основни идеи за развитие на област Хасково, визията си за промяна и за налагането на региона като модерно място за живеене. 
Заседанието на съвета ще бъде водено от Областния управител на Хасково Станислав Дечев и от Областния управител за един ден. Младежкото управление на държавната администрация е третата и основна проява на 1 юни. Тогава възловите постове в администрация ще бъдат заети от ученици. През целия ден Областният управител за един ден и неговите заместници ще провеждат срещи с граждани, ще обсъждат текущите задачи на администрацията, ще вземат решения, ще пътуват, ако това е предвидено в графика на титулярите. В края на деня младите хора ще дадат пресконференция, на която ще споделят впечатленията си и ще посочат какво още трябва да се промени. В тази връзка Областният управител и неговият екип очакваме в срок до 17,00 ч. на 26 май 2017 година средните училища да изпратят своите предложения за Областен управител за един ден и заместници, както и членове на Съвета. От всички предложения ще бъдат избрани трима младежи, които да управляват държавата администрация. Всички останали ще бъдат членове на Младежкия областен съвет за иновации и ще участват в неговото заседание на 1 юни.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.