Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектира днес завършената ограда на РПЦ Харманли.

Проверка на обекта направиха и Областният управител на Хасково Станислав Дечев, директорът на ДАБ Петя Първанова и директорът на ОД МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков. Преди инспекцията на центъра министър Бъчварова посети ГКПП Капитан Андреево. Там тя съобщи, че българското правителство не се договаря с ЕК зад гърба на българските граждани. 
Няма да бъдат изграждани нови центрове за бежанци. Ще се подготвят три кризисни площадки, където да се настаняват временно влезлите у нас, до разглеждане на документите им. Тези площадки ще са по самата граница с Турция, за сега се проучват терени и мястото им не е уточнено, обясни министър Бъчварова. „Твърдението, че българското правителство зад гърба на българските граждани се договаря с ЕК за нови бежански центрове е откровена лъжа“, категорична бе Румяна Бъчварова по повод изказванията на Илияна Йотова от днес. „Тази лъжа е опасна не защото компрометира правителството, а защото създава у населението страхове, които после ще се експлоатират от определени политически сили“, подчерта вътрешният министър Румяна Бъчварова.
За кризисните площадки са осигурени 1,7 млн. евро от договорените от ЕК 160 милиона евро. Всички тези средства ще се ползват за справяне с миграционния натиск. Румяна Бъчварова съобщи, че от началото на годината в България нелегално са влезли 17 000 чужденци, а 34 000 не са били допуснати в страната. 
Вътрешният министър, Областният управител на Хасково и директорът на ДАБ инспектираха РПЦ Харманли и в частност завършената напълно ограда на центъра. Те разговаряха и с настанените там.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.