Печат

Над 30 училища, клубове, организации и частни предприемачи заявиха участие в Коледния благотворителен базар на Областния управител на Хасково и фондация „Искам бебе“.

Понеделник, 11 Декември 2017 12:32

Тази година каузата на благотворителната инициатива е „За повече деца в българия“. Днес губернаторът Станислав Дечев благодари за широката подкрепа, която е получил за тази кауза. „Целта на дарителската акция е да се подпомогнат семейства от Хасковска област с репродуктивни проблеми. Раждаемостта е социален, икономически и културен проблем. За него трябва да се говори открито и да се предприемат адекватни мерки за преодоляване на негативната демографска тенденция“, подчерта той. „Затова всички заедно трябва да обединим усилията си и с много любов да подкрепим каузата „За повече деца в България“, призова Областният управител на Хасково. 
Благотворителният базар ще бъде открит на 13 декември от 11 часа. На него са поканени да присъстват всички хора, които искат да дадат своя дан за раждането на поне още едно бебе в Хасковска област. Базарът ще продължи до 15 декември. В продължение на 3 дни вратите на държавната администрация ще са отворени за всеки, който иска да се включи в базара. На повече от 30 щанда ще бъдат изложени коледни сувенири, картички, рисунки, снимки от клуба по Фотография в Хасково, коледни сладки и много други продукти.
Днес фондация „Искам бебе“, партньор на Областния управител на Хасково, изпрати писмо до Станислав Дечев. В него Мария Янева, председател на УС на „Искам бебе” заявява: „С настоящото писмо бихме желали да изразим дълбоката си признателност към Вас и Вашия екип, заради поетата инициатива и съпричастност в нашата кауза, да помогнем повече двойки с репродуктивни проблеми да сбъднат мечтата си и да имат свое дете. 
За съжаление, статистиката за раждаемостта през 2016 г. сочи, че дори в следвоенните години броят на родените деца е бил по-голям, в сравнение с това, което се случва днес – едва 60 118 бебета. С помощта на нашата фондация са се родили 1502 бебета. За Вашето решение, ние Ви благодарим, че дарявате средствата от тазгодишния коледен благотворителен базар за нуждаещи се семейства и им давате шанс да огреят своя тъжен дом със сияйни детски усмивки, да се родят няколко дългоочаквани деца, да сбъднете най-съкровена мечта! Фондация “Искам Бебе”, като гражданска организация, защитаваща интересите на двойките с репродуктивни проблеми, изразява своята дълбока благодарност към Вас за ангажимента, който поемате към бъдещите родители, живеещи на територията на община Хасково.

Ние, които всеки ден се сблъскваме с човешката болка знаем отлично, че каузата ни е почтена и си струва. Защото стремежът за дете те прави добър човек! Благодарим за безрезервната подкрепа от Ваша страна и нека чрез Коледното чудо се роди детски смях!“, пише още в писмото до Областния управител на Хасково Станислав Дечев.

Нели Вълканова