Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Нови ограничения за движение има въведени в Хасковска област, след падналия през нощта нов сняг

Новата снежна покривка е над 40 см за почти целия регион, на места има навявания. И момента продължава да вали обилен сняг в цялата област.
Забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по основни пътни коридори в Хасковска област: по пътя Хасково-Пловдив, по пътя Хасково- Стара Загора, по направлението за Кърджали също е забранено за камиони над 12 тона и по двата пътя през Черноочене и през Мост. За камиони над 12 тона е забранено движението и по пътя Симеоновград-Гълъбово и Хасково-Свиленград. 
Изцяло непроходим и затворен за всички МПС е пътят Димитровград-Симеоновград. Там има образувани огромни преспи и сега се работи за тяхното разчистване. 
Затворен за движение е и пътят Големанци-Мандра. 25- тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно близо до Николово. 
В община Тополовград по пътя Княжево- Тополовград-Харманли движението на всички автомобили над 3,5 тона става задължително с вериги. 
В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Там тази сутрин е спряно движението на автобусите. Не са тръгнали и няма да пътуват автобуси по направленията за Хасково и за Кърджали. 
„Като цяло пътищата са проходими, но при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми правят всичко възможно да чистят отсечките, но понякога условията не позволяват да се работи така, както всички ние, като граждани, очакваме. Трябва да бъдем внимателни, когато тръгваме на път”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев и допълни:„ Важно е, че въпреки дългия период на отрицателни температури и непрекъснати валежи от #сняг и дъжд, няма бедстващи хора по селата, няма прекъснато снабдяване или недостъпни за спешните екипи населени места”.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.