Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Няма опасност за хората в района на пожара край Маджарово. Огънят е спрян на метри от къщите в с.Бориславци. Заради високите температури и силния вятър, огънят сменя посоката си и не може да бъде овладян.

Пожарът край Маджарово вече обхваща площ от 8 000 декара, в това число 2663 декара гора, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев, който е на място в с.Бориславци. В момента огънят е обхванал територии в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово. Пряка опасност за населението няма, но бедственото положение на територията на община Маджарово е в сила. То бе обявено от кмета Милко Армутлиев днес след обяд. Хеликоптер гаси в момента гората, до която няма възможност да се стигне с противопожарна техника. Вече е получен положителен отговор от МО за включване на военни в овладяването на пожара. Мобилната част, специализирана за работа при бедствия, ще бъде в Бориславци утре сутринта. Тя включва 30 военнослужещи от хасковското формирование 52 740. 
В момента на мястото на пожара е сформиран кризисен щаб, където работят гл. комисар Николай Николов- директор на ГД ПБЗН, областният управител Станислав Дечев, земестникът му Валентин Ангелов, директорът на ОДМВР Ангел Цанков, директорът на противопожарната областна служба Николай Вълчев, кмета на Маджарово Милко Армутлиев и други. В гасеното на пожара участват екипи на всички противопожарни служби от Област Хасково, на всички горски стопанства на територията на региона, местни хора, доброволци.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.