Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково е партньор на МВР в инициативата за Европейски ден без загинали на пътя.

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21-ви септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. Тогава ще се проведе полицейска операция под наименованието EDWARD. 
Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на институциите в Европейската седмица за мобилност, която се провежда от 16 до 22 септември. МВР определи като главен координатор на операция EDWARD ГД“Национална полиция“. По време на операцията ще има 24-часово видео-наблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“ , който в реално време ще регистрира всички произшествия и ще ги предоставя на обществеността. 
По време на операция EDWARD ГД“Национална полиция“ ще подава към партньорите си ежечасна информация за броя и местата на настъпилите ПТП и последиците от тях. Областна администрация Хасково е партньор в кампанията и ще публикува през целия 21 септември, подадената от „Национална полиция“ информация на фейскбук-страницата си и на сайта на администрацията.
Подробности за акцията ще бъдат предоставени на 20 септември от 9,30 часа по време на заседанието на Областната комисия за безопасност на движение по пътищата на Област Хасково. То ще се проведе в зала „Марица“. По време на форума ще се обсъдят пътно-транспортната обстановка в Област Хасково, дейността на институциите и мерките, набелязани от тях за намаляване на ПТП на територията на Област Хасково, приемане на конкретни предложения и срокове за тяхното изпълнение, с цел превенция на пътната безопасност.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.