Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково и Младежкият областен съвет за иновации показахме, че сме #EдинОтбор.

Днес екипът на областния управител Станислав Дечев и създаденият от него Младежки съвет изчистиха заедно спортното игрище до ОУ „Любен Каравелов” в Хасково. За няколко часа доброволците успяха да променят вида на занемареното игрище, а техният пример провокира и млади хора от близкия квартал заедно с децата си също да се включат в чистенето. „Показахме, че сме един отбор и успяхме да вдъхнем нов живот на тази площадка. Сега децата от квартала ще могат да играят тук в далеч по-добри условия”, коментираха участниците в акцията.

До 13,30 часа на територията на област Хасково в кампанията „Да изчистим България заедно!” 2017 са се включили над 3565 доброволци. Това обаче са предимно служители на ведомства, фирми и организации, подкрепили кампанията. В това число не влизат хората, които излизат да почистят междублоковите пространства, парковете и зелените площи, местностите и природните забележителности близо до селата и градове, на доброволен принцип, без да са организирани от определена фирма или институция. 
От община Хасково съобщиха, че до момента са събрани над 26 тона отпадъци, а доброволците са над 2 000, чистят също над 250 са служителите на общината и на общинските фирми. 
В община Харманли чистенето продължава и в момента. Там работят над 500 доброволци. Чистят се местностите Трифона, пътя за Маджарово, парк „Димана Данева” , междублокови пространства, училища, детски градини, по селата интересът към акцията е масов, съобщиха от местната администрация.
В Свиленград вече са извозени първите 12,5 тона отпадъци. Те са събрани от над 270 доброволци, които са работили основно в ромския квартал, в парковете, училищата и детските градини. 
В Любимец чистят над 110 човека. Над 22 тона отпадъци са събрани предимно от природната забележителност Глухите камъни и пътя към нея, от Сокол чешма и някои от главните булеварди и улици в града. Масово се чисти и по селата. 
В Минерални бани на терен са над 100 човека, доброволците вече са изчистили входно-изходните артерии на Националния курорт, пътя към връх Аида, към Изворите и в парковете. Акцент в акцията е поставен на пътя към старата крепост. 
В Тополовград чистят 193 доброволци. Там вече са събрани 8 тона отпадъци. Те са основно от входно-изходните артерии на града към Стара Загора, към Елхово, към Ямбол и към Хасково. 
В Маджарово са събрани около 1 тон отпадъци, там в кампанията активно участват 75 човека. Почистени са районите на природозащитния център , градски улици, паркове, крайградски зони. 
От останалите общини от областта все още не е подадена информация, но навсякъде се работи. Точното количество отпадъци ще бъде обобщено по-късно.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.