Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител инж. Минко Ангелов обсъди с валията на Одрин мерки за бъдещо сътрудничество

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов присъства на тържествена церемония по случай Националния ни празник 3-и март, организирана от Генералното консулство на Р България в Одрин, Р Турция.

Инж. Ангелов бе там по покана на ръководителя на мисията - генералния консул г-н Васил Вълчев. Церемонията бе уважена от дипломати и представители на местната и държавна власт в Одрин, сред които кмета на Одрин и двама заместници на валията. Специален гост бе и отец Александър Чакърък, свещеник в българската църква "Св. Вмчк. Георги" в Одрин.

В рамките на посещението в Р Турция областният управител инж. Ангелов проведе и работна среща с валията на Одрин г-н Гюнай Йоздемир, която бе организирана от генералния консул г-н Васил Вълчев. Губернаторът на Хасково бе посрещнат изключително радушно от турския валия, който, въпреки неотложни ангажименти с президента на Р Турция г-н Реджеп Ердоган, остана да приветства инж. Ангелов в едночасова опознавателна среща. Двамата обсъдиха бъдещото ползотворно сътрудничество в областите на културата, образованието, здравеопазването и търговско-икономическото сътрудничество. Бяха засегнати и конкретни насоки, едни от които в областта на селското стопанство. Например, в Одрин са започнали да отглеждат сравнително новата за тях култура лавандула, като се предвижда от българска страна да им помогнем със съвети за отглеждането. На срещата бе обсъден и въпросът за облекчен визов режим на турските бизнесмени.

Този въпрос бе засегнат и на последвалата среща в Одринската търговско-промишлена палата между нейният Управителен съвет и Управителният съвет на Търговско-промишлената палата на Хасково. На събитието специален гост бе и инж. Ангелов. Коментираха се конкретни договорки между Турция и Гърция, постигнали облекчение на визовия режим за представителите на турския бизнес и евентуалните постъпления това да бъде приложено и в България.

Светлана Николова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.