Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково: Димитровград вече е две крачки пред останалите

„Винаги съм казвал, че по отношение на развитието и визията за бъдещето Димитровград е една крачка преди другите общини в областта, сега мога съвсем уверено да кажа, че Димитровград вече върви две крачки пред останалите 10“. Това заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев по време на среща-дискусия, посветена на развитието и промотирането на Димитровград като атрактивна инвестиционна дестинация. Форумът бе организиран по инициатива на кмета Иво Димов с участието на Председателя на УС на Тракия Тех, и представители на местния бизнес, образователните институции, РСЗ- Хасково, БТ Димитровград, общински служители и съветници. 
„Щастлив съм, че темата за утвърждаването на Димитровград като инвестиционна дестинация се поставя точно в този момент и по този съвременен начин, защото знам, че за постигането на тази амбициозна цел, трябва да се ангажират утвърдени специалисти като Тракия Тех“, заяви Станислав Дечев.


Кметът Иво Димов подчерта, че сега стратегическата цел е да се откроят уникалните предимства на Димитровград, а идеята е да се направи устойчив план за развитие с времеви хоризонт над 10 години. Данните, които очакваме от Тракия Тех ще помогнат да решим какви точно стъпки да предприемем, за да реализираме целите си, подчерта той.
Според председателя на УС на Тракия Тех Георги Стоев, опитът, който имат като стратегически консултант на Икономическа зона Тракия Пловдив показва, че естествено географско разрастване на зоната е в посока Димитровград. Към нас имаше интерес от по-големи общини, но ние преценихме, че стратегическото положение на Димитровград и Хасково, и най-вече изключително работещият екип на община Димитровград, са основните причини да изберем вашата индустриална зона, обясни Георги Стоев. Той подкрепи идеята на Иво Димов да се планират бизнес и икономически стъпки в далечен хоризонт, защото опитът на Пловдив доказва, че резултатите идват след време и с много упорита работа. 
Консултантите от Тракия Тех се ангажират да бъдат посредници между бизнеса, образователните институции и родителите, за насочване на професионалната подготовка на подрастващите към сфери, чиято перспектива е да се развиват тук. „Защото не е неизпълнимо да върнем работещите в чужбина българи, но е много по-реалистично да задържим младите хора тук, като им предложим добри условия на работа, заплащане, услуги, образователна инфраструктура и комфорт за семействата им. Вярвам, че младите са свободни птици, те трябва да пътуват, да учат, да видят света, но когато един образован човек вече има семейство, ние трябва да му предложим такива условия, че той да избере да остане да работи и живее в Димитровград“, обобщи Георги Стоев.
„Стратегическото положение на Димитровград е най-важната предпоставка за успеха и развитието на общината, защото тук се пресичат важни транспортни коридори, които улесняват инвеститорите“, подчерта Иво Димов. Той е оптимист за предприетите стъпки за налагане на града на младостта като инвестиционна дестинация.

 

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.