Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе официален гост на Димитровград по повод 70 годишнина от създаването на града.

На тържествена сесия на Общински съвет Димитровград Областният управител поздрави всички жители и гости на града и заяви: „ Днес ние нямаме нужда да градим нов град, както преди 70 години. Сега трябва да продължим да развиваме, да модернизираме, да надграждаме. А всъщност през последните години модернизацията, благоустройството и обновяването на Димитровград се случват пред очите ни. Димитровград е еталонът за развитие на Област Хасково. Тук кметът Иво Димов и администрацията му успяха да реализират най-стойностните и най-значими за хората проекти. Тук се строят нови обекти, разкриват се нови производства, благоустрояват се жилищни и административни сгради, реновират се училища, правят се пътища, детски площадки, спортни съоръжения, ремонтират се читалища, музеи, галерии. С две думи: в Димитровград се работи”, обобщи губернаторът. Той подари на председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева парламентарен звънец и благодари за изключително коректната работа на местните законотворци. На кмета Иво Димов Областният управител Станислав Дечев подари пластика, символизираща вечният кръговрат на времето и благоденствието. 
По повод юбилея на Града на младостта тази година званието Почетен гражданин на Димитровград получи дългогодишният кмет Христо Шишков. Развълнуван 89-годишният екскмет заяви:”Аз обичам Димитровград! Обичайте го и Вие!”

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.