Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе отличен със златна значка от Министерството на земеделието.

Призът бе връчен от министър Десислава Танева, заради изключителните му заслуги за работата му по време на гасенето на големите горски пожари през лятото на 2016 г. Признанието за г-н Дечев бе направено по време на официална церемония за отбелязване на края на пожароопасния сезон. Освен златна значка, Областният управител на Хасково получи и почетен плакет от председателя на Югоизточното държавно горско предприятие инж. Пейчо Върбанов. „Областният управител на Хасково бе човекът, който координираше работата на всички институции по време на пожарите и работи 24 дни на терен в най-засегнатите от пламъците населени места в областта“, заяви инж. Върбанов. Общо над 33 хиляди декара гора са изпепелени от пожари това лято на територията на Хасковска област при 56 горски пожара. 
Министър Десислава Танева лично благодари на всички горски служители, на пожарникарите, на доброволците и на местните власти, които направиха всичко по силите си, за да спасят българската гора. 
Областният управител Станислав Дечев благодари на всички пожарникари, горски служители, полицаи, военни, общински служители и доброволци за всеотдайните усилия за потушаване на пожарите. „Тогава, когато Хасковска област бе обхваната от пламъци, заедно доказахме, че сме по-силни от стихията. Овладяхме пожарите, не допуснахме да бъдат застрашени човешки животи, частни имоти, спасихме хиляди декари земеделски земи, спасихме реколтата. Всичко това направихме заедно и се убедихме, че когато работим координирано, можем да се справим и с най-страшните бедствия“, подчерта той. Станислав Дечев връчи почетни плакети на министъра на земеделието Десислава Танева, на гл.комисар Николай Николов и на инж. Пейчо Върбанов. „Безкрайно съм Ви признателен! И тази моя признателност, всъщност е израз на благодарността на хората от Хасковска област. Приемете я от името на всички жители на засегнатите от огнената стихия населени места. Те са тези, които сега ме задължават още веднъж да Ви кажа благодаря“, подчерта той. 
По време на церемонията индивидуални награди получиха десетки пожарникари и горски служители.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.