Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев даде днес заключителна пресконференция за работата си пред 2016 година.

„През годината освен да изпълнявам текущите задължения на Областен управител на Хасково, на няколко пъти се наложи да действам и в условия на кризи“. Така Станислав Дечев започна срещата- разговор с представителите на медиите от региона. „Заедно с Вас не веднъж бяхме изправени пред кризисни моменти, в които съм удовлетворен, че действахме в синхрон и в интерес на информираността на хората“, посочи Станислав Дечев. “Нашата работа е ориентирана към обществото, затова съм Ви благодарен за коректното отношение“, обърна се той към медиите.
Кризите, с които се наложи да се справим през тази година не бяха малко. Освен опустошителните летни пожари, нашата област е и на пътя на мигрантския поток“, посочи Областният управител. На наша територия е най-големият център за мигранти в Харманли, тук са и центровете в Пъстрогор и в Любимец. „Няма да допусна на територията на нашата област да бъде изграден нов бежански център“, категорично заяви Станислав Дечев. Той уточни, че до момента такъв вариант не е обсъждан, но за да разсее всякакви спекулации по тази тема, още веднъж подчерта, че на територията на областта не са оглеждани погранични застави за временни центрове.
През тази година беше завършено строителството на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. Последните 11,5 км ограда по поречието на р.Тунджа се строят сега и ще бъдат завършени до май 2017 година, съобщи Станислав Дечев.
Прехвърляне на управлението на граничните пунктове Капитан Андреево и Капитан Петко Войвода също бе една от задачите, които изпълнихме през тази година, отчете Областният управител. „Успоредно с това обаче не спираме да търсим варианти за справяне с т.нар. тапи по пътя преди пункта Капитан Андреево. Вече съм предложил да се отчуждят земи около трасето на магистралата и да се изгради паркинг, който да се стопанисва от държавата. Там да се отбиват тежките камиони и да се пропускат планово, за да не се образуват опашки. Тази идея е синхронизирана и с ОД МВР Хасково. Ако това се случи, ще се реши до голяма степен и проблемът със замърсяването на терените около магистралата“, подчерта Станислав Дечев. 
Той говори още за консолидацията на ВиК сектора в региона, за прехвърлянето на държавни имоти като първа стъпка за бъдещото икономическо развитие на отделните общини, за изключителното добрите резултати на Националната програма за енергийна ефективност в Хасковска област. „Благодарение на усилената работа и на Областна администрация и на общините сега нашият регион е на трето място в страната, след Благоевград и Бургас, и до момента има регистрирани 572 сдружения, които участват в програмата“, съобщи Станислав Дечев. 
Темата, която искаме да поставим като приоритет в работата на Областна администрация е патриотичното възпитание на децата и младите хора, сподели Станислав Дечев. „Макар това да не е пряко мое задължение, ще продължа да работя в тази посока. Аз отчитам като изключително успешен „Часът по Родолюбие“, който инициирах по повод Деня на народните будители и чрез който влязохме във всяка класна стая в областта. Не по-малко интересни и полезни бяха и конкурсите за снимка и есе, посветени на 1 юни. Сега ми се иска да обърнем поглед и към физическото възпитание на младите хора и да се насочим към масовия спорт“, посочи Станислав Дечев.
Той пожела на всички мирна и спокойна 2017 година, защото светът, в който живеем ни изправя пред предизвикателства, които трябва да намерим сили да преодолеем.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.