Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев има честта да покани всички жители на Област Хасково и гостите на региона на Тържествена заря- проверка по повод 2 юни- Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Тази година се навършват 141 години от гибелта Христо Ботев, саможертвата на войните от неговата славна чета и от безпримерния подвиг на хилядите български революционери и патриоти, отдали живота си за Освобождението на България през революционната 1876 година. 
По време на тържествената заря ще бъде отбелязана и 90-тата годишнина от освещаването на Паметника на Незнайния войн в Хасково. По повод годишнината, Община Хасково поставя мемориална плоча, която да напомня на поколенията за признателността на поколенията и за безпримерния дарителски акт на всички жители на Хасково, благодарение на които е изграден един от уникалните войнишки паметници в България, този на пл.“Свобода“ в Хасково. 
Тържествената заря-проверка ще се проведе на 1 юни 2017 година от 21 часа на пл.“Свобода“ в Хасково. В ритуала ще участват военни блокове от формирование 52 740 и ученически блокове от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ “Акад. Боян Петканчин“.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.