Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати искане до Министъра на отбраната за ползване на Мобилното формирование на хасковското поделение 52 740 за гасене на големия пожар край Маджарово.

Военните ще помогнат на хасковските огнеборци да овладеят пожара между селата Бориславци и Малки воден. На място в Бориславци вече работи кризисен щаб, в който участват Областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов, директорът на ОД МВР Ангел Цанков, кметът на Маджарово Милко Армутлиев, директорът на областната противопожарна служба Николай Вълчев. 
До този момент огънят е обхванал над 2000 декара площ. Гори и широколистна гора, достъпът до която е невъзможен, защото се намира високо в планината. Затова вече е извикан на помощ и противопожарен хеликоптер, уточни Станислав Дечев, който се намира в село Бориславци. Кметът на община Маджарово Милко Армутлиев вече обяви бедствено положение, заради приближаването на огъня към населените места. В момента пряка опасност за хората няма.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.