Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев откри Държавното първенство по кикбокс.

Домакин на престижното състезание е Свиленград, а основен организатор- спортен клуб „Тангра”. Губернаторът призна, че през последните седмици идва до Свиленград няколко пъти и поводите винаги са позитивни. „Такъв е и случаят сега. Пред очите ми се възражда една традиция- Свиленград е домакин на Държавно първенство по кикбокс. Това е огромно признание за града. Защото домакинството означава, че тук има спортна школа и състезатели, че има база и инфраструктура, която да отговаря на изискванията за такъв престижен форум, и не на последно място, тук има хора, които с много ентусиазъм върнаха, след 20 години, кикбокса и бойните спортове в Свиленград”, подчерта Станислав Дечев. 
Той поздрави организаторите и ги увери, че в негово лице имат партньор. „Защото за мен спортът е приоритет в управлението. И в рамките на моите правомощия, ще продължа да правя всичко възможно да стимулирам детско- юношеския и масовия спорт. Защото спортът дисциплинира, учи на толерантност, на търпение и постоянство. И не на последно място: спортът изгражда победителите, но той учи и как да приемаме загубите. Затова, сега ще си позволя да се обърна към треньорите и родителите: искайте, настоявайте децата да спортуват. Защото не всеки ще стане шампион, но всеки трябва да изгради характера си. И ако сте избрали пътя на успешната житейска реализация да минава през този ринг, следвайте една стара максима: Ела рано, остани до късно и не спирай да задаваш въпроси!”, заяви Областният управител на Хасково.
Освен Станислав Дечев на откриването на спортния форум присъстваха главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков и ръководители на федерацията. По време на церемонията бяха връчени специални отличия на състезателите от клуб „Тангра”, които през тази година имат в актива си световна и европейска купа, редица престижни класирания на международния и национален ринг. В държавното първенство участват над 130 състезатели по кикбокс от цялата страна във всички възрастови групи. Състезанието е двудневно. В края на форума ще бъдат връчени и две купи в памет на основоположника на кикбокса в Свиленград Красимир Попгеоргиев.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.