Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев посети днес едно от новооткритите предприятия в региона .

От април тази година на хасковския производствен пазар стъпи АРИЕТЕ БГ, която е част от международната компания ARIETE Group. „Това е поредният нов инвеститор, който идва в Хасковска област. За мен е важно не само да се развива бизнес в областта, но и да се създават работни места, които да гарантират добри условия за работа и заплащане“, заяви в началото на срещата Станислав Дечев. 
В Хасково заводът на АРИЕТЕ вече е наел над 30 човека. До края на годината тук трябва да бъдат отворени нови линии за производство и да се наемат общо 300 работници. В цеховете се сглобяват електронни компоненти за автомобилната промишленост. Работи се в изключително чиста и безпрахова среда, във всички помещения се поддържа определена температура, която е задължителна за този тип производство. В цеховете средата е стерилна, а работниците са с антистатично облекло. Ариете произвежда компоненти за над 24 автомобилни марки, сред тях са грандове като Порше, Бентли, Мерцедес, BMW, Алфа Ромео, Форд, Фиат, Фолксваген и други. 
„Днес ни е лесно да покажем на всеки какво представлява Ариете, защото вече сме в Хасково. Работим, имаме персонал и всеки може да дойде тук и да ни види на място или да пита свои познати за нас“, разказа управителят на фирмата Петър Зарев. Той подчерта, че работата при тях е подходяща и за мъже, и за жени. Много често жени, които са работили в шивашки фирми, идват при нас, защото условията са много по-добри, няма прах и шум, работата е безвредна, а заплащането е значително по-високо“, каза Зарев. Той подчерта, че всеки работник тук задължително минава обучение в завода в Смолян. Курсът продължава до 3 месеца. По време на обучението се плащат транспорта, хотел и командировъчни. Смените са 12- часови, 4 дни се работи, 4-ри се почива. В Ариете има система от стимули за работниците. „Пазарът на труда днес е много динамичен, затова имаме готовност да наемем хора от други населени места, като осигуряваме транспорт от и до Хасково“, съобщи Зарев. Той сподели, че с идването си тук фирмата е получила пълно съдействие от институциите. „Затова подобни посещения, като това на областния управител на Хасково Станислав Дечев днес в завода, са логично продължение на ангажираността на властта в процеса на осигуряване на условия за инвестиране и разкриване на нови работни места в област Хасково“, подчерта управителят на Ариете БГ.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.