Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев представи днес инициативата „Час по родолюбие“ .

Това стана в присъствието на началника на РУО Иван Панайотов, заместник областния управител Валентин Ангелов, директорите на училища от областта и на младежките центрове.„Това е една идея, с която искаме да насочим интереса на децата към България и в частност към нашата област. Моето мнение е, че любовта към родината не се изгражда за един ден. Това е процес , който включва познаване на историята, на традициите, на символите, на природата, на наследството, на литературата и не на последно място и на хората“, каза при представянето на инициативата Станислав Дечев.
„Избрах Деня на народните будители за началото на кампанията „Час по родолюбие“, защото искам във всеки учебен час, независимо какво се преподава, да присъства и патриотичния елемент, да знаем и да не забравяме, че сме българи. Затова сме подготвили по един плакат за всяка учебна стая в Област Хасково или 1 384 класни стаи и кабинети в региона от утре ще имат този плакат. Същите материали ще има в младежките центрове в Хасково и Димитровград, както и в неделното училище“, обясни губернаторът. На плаката в синтезиран вид са представили символите на държавността – националното знаме, държавния герб и националния химн, както и информация за Хасковска област. 
„Искам часът по родолюбие , който сега започваме с Вас да бъде свободно, а не задължително избираем. Това да е първата инициатива от една цяла поредица , която искам да продължим заедно. Очаквам предложения, а аз съм готов да подкрепя всяка разумна и креативна идея“, допълни Станислав Дечев. 
Началникът на РУО Иван Панайотов приветства идеята. Той заяви, че гражданското и патриотичното възпитание все повече се включва в програмата на учениците, а идеи като тази на Областния управител са повече от полезни. „Сега е моментът да предлагате идеи, защото екипът на Областния управител показа, че може да ги осъществява“, посочи Иван Панайотов.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.