Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев прие днес делегация от китайската провинция Фу циен.

Официалните гости бяха водени от председателя на Народния конгрес на провинцията г-жа Чен Хуа, нейни придружители бяха членове на ръководството на Народния конгрес от Фу циен. Китайските гости проявиха интерес към възможностите за сътрудничество с хасковска област в сферата на туризма, земеделското производство и културата, както и инвестиции в региона. Провинция Фу циен се намира в Южен Китай. Тя заема площ от 120 хиляди квадратни километра , населението й е 30 милиона човека. 80 % от територията й е планинска, две трети от нея са заети с гори. Китайските гости заявиха, че искат да развият контактите между Хасковска област и провинция Фу циен в областта на земеделието и по-конкретно в отглеждането на български сортове череши, вишни, други овощни видове и лозя. Гостите поискаха и преки контакти с български производители на гъби. 
Областният управител Станислав Дечев представи потенциала на нашата област и пое ангажимент да осъществи контакти между хасковски производители и китайски фирми за износ на българска земеделска продукция във Фу циен. Освен това китайската делегация заяви огромния туристически интерес на своите сънародници към България и по-конкретно към археологическите, историческите и културните забележителности на Хасковска област.
Г-жа Чен Хуа покани Станислав Дечев на традиционното търговско изложение в провинцията на 8 септември. Там се представят всички големи производители и търговци от Китай.
Двамата държавници си размениха протоколни сувенири и си обещаха съвсем скоро двустранните контакти да донесат и конкретни резултати.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.