Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев прие днес генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани.

Турският дипломат сподели, че Хасково има специално място в двустранните отношения, защото област Хасково отваря най-голямата врата към Европа за Турция. „Все по-голям брой турски туристи идват във Вашата област през почивните дни, все повече хасковски семейства отиват на пазар в близкия град Одрин. Това са позитивни тенденции, които трябва не само да бъдат запазени, но и доразвити“, заяви генералният консул Хюсейин Ергани. „Тракийският регион е сърцето на турската икономика, най-мащабните инфраструктурни проекти се реализират там, най-сериозните инвестиции в областта на логистиката са направени вече, затова е от взаимна полза бизнес-връзките между двата региона да продължат и да се доразвиват“, подчерта турският дипломат. 
Той и областният управител на Хасково разговаряха още за стимулирането на българския бизнес, и в частност на местния, след разрешаването на износа на месо от България за Турция. Двамата стигнаха до идеята за организиране на форум на високо ниво между турския и българския бизнес за реализиране на реални проекти в интерес на хората от двете страни на границата. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев сподели, че е удовлетворен, че по основните въпроси на двустранното сътрудничество мненията им съвпадат. „Трябва да си помагаме, за да вървим напред. Затова само преди ден, аз и моят екип приехме делегация от турски журналисти от Одрин и избрахме да им покажем от друг ъгъл предимствата на нашата област“, подчерта Станислав Дечев. Той заяви, че Националният курорт Минерални бани е бил специална част от визитата на турската делегация, за да могат на място всички да се убедят в предимствата на минералната вода и възможностите за балнео- и спа- туризъм. „Освен това историческите и археологическите дадености на нашата област също провокираха интереса на турските гости. Двустранните програми за партньорство и частните срещи между хората от двете страни на границата са пътят към приятелството, по който трябва да вървим“, категоричен е Станислав Дечев.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.