Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев прие в кабинета си днес ръководството на EVN България.

В срещата участваха Робърт Дик- регионален мениджър на EVN България, Калина Трифонова- зам.-председател на УС на EVN България и Костадин Величков- член на Съвета на директорите на EVN България.
Г-жа Калина Трифонова заяви, че от EVN България се надяват, което и да е следващото правителство на България, то да продължи политиката на сегашното. Тя бе категорична, че не само в областта на енергетиката , но и в държавата като цяло , реформите вече са започнали да дават резултат и затова е необходимо тяхното продължаване и завършване. 
Пред губернатора гостите отчетоха, че през 2016 година в област Хасково са направени инвестиции за 10,7 милиона лева. Изградени са системи за дистанционно отчитане на битовите електромери, развита е мрежата и е повишена сигурността на захранването, намалени са технологичните загуби, реконструирана е мрежата. Направени са 29 нови трафопоста и над 70 км. нови електропроводи. 
EVN България в Хасковска област е готова за зимния сезон. Направени са инспекции на съоръженията , осигурена е аварийна служба на 24 дежурства, без почивен ден. 
Основен проблем за компанията остават кражбите на съоръжения. 145 са посегателствата до сега . Откраднати са почти 10 км въздушни и кабелни линии на стойност 99 126 лв, в 51 трафопоста е извършена кражба на кабели за над 52 хиляди лева. От електроразпределителното дружество са направили 19 182 проверки на средствата за търговско измерване и са констатирали 8 194 манипулации върху тях.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.