Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев се срещна днес с жителите на общините Харманли и Любимец.

В Харманли хората поискаха от областния управител да бъдат премахнати гаражи, поставени преди десетилетия върху детски площадки. От години тези гаражи не се използват от собствениците по предназначение, превърнати са в складове, а автомобилите им са по улиците, затова искаме общината да премахне тези гаражи, настояха живеещите в района на училище „Отец Паисий“ и ДГ“Ален мак“. По време приемната областният управител бе информиран и за случаи на явни нарушения на правилата за отглеждане на животни в селата Лешниково и Изворово. И на двете места са правени проверки и са издадени предписания. Но въпреки предприетите мерки от страна на контролните органи до този момент, нередностите не са отстранени, затова днес хората от тези села потърсиха помощ и от областният управител. Станислав Дечев се ангажира да провери случаите и да сигнализира компетентните институции, в това число и Агенцията за безопасност на храните. 
Доволни сме от решението за изграждане на площадките за борба с градушките, споделиха жителите на Любимец. Ние сме земеделски район и всяка градушка за нас е истинско бедствие. Благодарни сме, че изпълнихте това обещание и осигурявате защита на реколтата ни и на семействата ни, споделиха любимчани.
По време на приемните в Харманли и Любимец бяха поставени въпроси, които пряко касаят работата на общината. Затова веднага след разговорите с гражданите, Станислав Дечев запозна местните власти с исканията на хората.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.