Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев стартира от днес изнесените си приемни по общините в региона. Първите срещи бяха в Димитровград.

Г-н Марин Иванов информира Станислав Дечев за окаяното състояние на крайпътната чешма на паркинг „Щъркелите“, на пътя Хасково-Димитровград. Веднага след това, Областният управител лично провери състоянието на паркинга, местата за почивка на шофьорите и чешмата. Мястото не е поддържано, мръсно е и е абсурдно някой шофьор да спре да си почива тук. Въпреки това, румънски семейства правят опити да отбият на паркинга, но при вида му, си заминават, констатира на място Станислав Дечев. Някогашните пейки са изкъртени, а коритото на чешмата е почти обрасло с трева.„Още утре ще изпратим екипи, които да почистят обекта, да извозят отпадъците, да изрежат храстите и да облагородят района на паркинга“. Това уверение получи Областният управител на Хасково от ръководството на Областно пътно управление Хасково, което стопанисва обекта. До няколко дни мястото отново ще стане приемливо за почивка, обещаха от структурата на АПИ в региона.
По време на приемната в Димитровград Областният управител бе сигнализиран за проблеми с документите за пенсиониране на хора, работили в чужбина. Въпросът бе отнесен към директора на НОИ Хасково, а резултатът от този сигнал ще стане ясен до дни.
В Симеоновград хората поискаха от Областния управител Станислав Дечев да съдейства за по-сериозно присъствие на държавата по места. Те настояват за допълнителни полицейски патрули, особено в ромските махали, за адекватна работа на институциите, задължителна обратна връзка с гражданите, за прилагане на мерките за възпитание и образование на подрастващите. В отговор на това Станислав Дечев припомни, че вече са в сила измененията в законодателството, според които, от есента всяко дете ще бъде в клас. „Всички държавни институции ще работят в синхрон за прилагане на тази мярка и ще бъдат безкомпромисни спрямо родителите, които не изпращат децата си на училище. За семействата, чиито деца не ходят на училище, ще се спират всички социални помощи, не само детските“, обясни Станислав Дечев. Освен това хората от Симеоновград настояват за контрол над каруците, които се движат в града и по селата. Най-често те са без номера, а конете не са чипирани. 
Утре приемните продължават със срещи с хората от Маджарово и Ивайловград .

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.