Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в официалното откриване на обновената сграда на училище „Шандор Петьофи”.

Пълното преобразяване на учебната сграда стана възможно, благодарение на проект „Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини в град Хасково”, реализиран от община Хасково.
За една година по програма „Региони в растеж” бяха напълно преобразени сградите на училищата „Ш. Петьофи” и „Св.Иван Рилски” и на четири детски градини и ясли в Хасково. „Никога друг път не се е правил толкова грандиозен ремонт на училищна инфраструктура в Хасково”, заяви при откриването Станислав Дечев. „За мен този момент е изключително вълнуващ, защото това е моето първо училище. Признавам Ви честно, не можах да го позная”, сподели минути след пристигането в двора на училището Дечев. По време на тържеството областният управител бе сърдечно посрещнат и от първата си учителка и класна ръководителка. Г-жа Петрова и други нейни колеги си спомниха с умиление за миналото на училището и признаха, че след обновяването „Шандор Петьофи” е неузнаваемо. 
Малко по-късно официалните лица посетиха и детска градина „Слънце”. Там също обновяването вече е завършено, а условията за игри и забавления на най-малките са перфектни.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.