Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в представянето на новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Церемонията се проведе на ГКПП Капитан Андреево в присъствието на премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на МВР Румяна Бъчварова, европейския комисар за миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос, генералния директор на Агенцията за гранична и брегова охрана Фабрис Леджери, министри от страни на ЕС, дипломати, валията на Одрин Гюнай Йоздемир, военни и официални лица от Турция.
„ Ако някой преди 2 години беше казал, че днешното събитие ще го има, в Европа щеше да се приеме като ерес“. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на Европейската агенция за гранична и брегова охрана.„Много се радвам, че тук е валията на Одрин. Защото днешното стартиране на Агенцията не е насочено срещу Турция. Напротив Турция трябва да остане наш стратегически партньор“, заяви българският министър-председател.
Стартът на новата Агенция бе съпътстван с изложение на техника от екипи на Гранична полиция от различни страни от ЕС. Структурата ще разполага с 1 500 души личен състав, а акцент в работата й ще бъдат операциите по горещи точки с миграционен натиск. Звеното ще има собствено оборудване - плавателни съдове, въздухоплавателни средства и автомобили. Нейна задача ще бъде и подпомагането при връщането на нелегалните мигранти. 
Веднага след представянето на Агенцията за гранична охрана българският вътрешен министър Румяна Бъчварова, валията на Одрин Гюнай Йоздемир и областният управител на Хасково Станислав Дечев посетиха Тристранния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция на пункта Капитан Андреево.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.