Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в работна среща с изпълнителният директор на „Мини Марица – изток“ ЕАД Андон Андонов.

Освен хасковския губернатор, на посещение в дружеството са управителите на още три области: Георги Ранов на Стара Загора, Татяна Петкова на Сливен и Димитър Иванов на Ямбол. Акцент в разговорите са възможностите за предприемане на превантивни мерки за предотвратяването на наводнения, за добра координация и ефективност при кризисни ситуации, бедствия и аварии. Андон Андонов представи на областните управители изградената на територията на рудниците на „Мини Марица- изток” ЕАД водоотливна система и обвързаността й със състоянието на водоемите в региона. Заместник- изпълнителният директор на дружеството Димитър Чолаков представи предварителната подготовка, извършена тази година за предотвратяване на наводнения и готовността за бързо реагиране при бедствия и аварии. Обсъдени бяха проблеми, касаещи работата на Дружеството и Областните управи в кризисни ситуации. Георги Ранов, Татяна Петкова, Димитър Иванов и Станислав Дечев изразиха задоволството си за навременната покана за обсъждане на тези изключително важни проблеми. Областните управители заявиха готовност за съвместна работа и подготовка за предстоящия есенно-зимен сезон.
След представянето на новия презентационен филм за „Мини Марица изток” ЕАД участниците в срещата обсъдиха осигуряването на квалифицирани кадри и тяхната по-добра подготовка за практическа дейност, чрез подобряването на връзката между обучение и практика. Андон Андонов представи новия образователен проект на Дружеството за дуално обучение на ученици от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски“ в Стара Загора, който ще бъде стартиран от началото на тази учебна година. Той заяви и намеренията за разширяването му чрез включването на ученици от Професионалната гимназия по минно дело „Св. Иван Рилски“ в Раднево от следваща учебна година.
Изпълнителният директор на дружеството обсъди с областните управители проекта за подобряването на връзката между обучение и практика и във висшата образователна степен, чрез откриването на филиал на Минно геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в Раднево. В предварителните разговори с ръководството на университета се предвижда обучението на студенти в две специалности- Технология на открития въгледобив и Минна електромеханика. Към март 2016 г. в МГУ „Св. Иван Рилски” се обучават 195 работници и служители на „Мини Марица-изток” ЕАД. 
Ръководството на минното дружество и областните управители се обединиха около мнението, че проблемите свързани с най-голямото българско въгледобивно дружество са от социална значимост и за четирите области и изискват общи усилия за намирането на конкретни и бързи превантивни решения.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.