Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в работна среща в ДАБ

Засилено полицейско присъствие, внезапни проверки и стриктен контрол за спазване на правилата на вътрешния ред в РПЦ-Харманли, са само част от мерките, които ще гарантират спокойствието и реда в териториалното поделение на ДАБ. Проблемите с лицата, очакващи закрила в центъра, бяха обсъдени на работна среща при председателя на Агенцията Петя Първанова, с областния управител на Хасково Станислав Дечев, директора на ОД на МВР – Хасково комисар Ангел Цанков и кмета на община Харманли Мария Киркова. 
На работната среща бяха коментирани и възможностите за обособяването на помещения от затворен тип в съществуващите центрове на ДАБ, което ще е възможно след като Министерски съвет одобри промяна в Устройствения правилник на ДАБ.В промяната ще се регламентира възможност председателят на ДАБ да обособява помещения към териториалните центрове на ДАБ, в които при наличие на изрично предвидените в Закона за убежището и бежанците предпоставки, да се настаняват лица, търсещи закрила. 
Коментирани бяха възможни промени в Закона за убежището и бежанците, които да предвидят определянето на специални зони за пребиваване и предвижване на лица, които са в процедура на предоставяне на закрила. 
Участниците в срещата ще продължат да работят в ежедневна координация с местните органи на властта за спокойствието и трайния ред.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.