Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържествената церемония по повод 90 години от създаването на Регионалния исторически музей в Хасково.

Губернаторът поздрави музейните специалисти и работници и връчи на директора на РИМ Хасково Пенко Добрев най-високото отличие – почетния плакет на Областния управител на Хасково.
„Когато идвах насам се замислих за това къде се намира Музеят ?! Той се намира в сърцето на Хасково, в географския център на града. И това е така, защото всички ние държим най-ценните си неща близо до сърцето си. Затова и Хасково е избрал най-голямата си ценност, своята памет, своите корени, своята съкровищница да държи близко до сърцето си“. С тези думи започна обръщението си към научната аудитория и към гостите Областният управител. Станислав Дечев продължи:„Видях, че в залата има общински съветници. Дами и господа съветници, искам да благодаря на всички Вас, че успяхте да вземете едно изключително мъдро решение и да подкрепите културата в Хасково. Вие сте гласът и пулсът на обществото. Последното Ви решение доказва, че това е работещият общински съвет“, подчерта Областният управител и се обърна към кмета на общината: „Г-н кмете, позволете ми да отправя един съвет към Вас, въпреки че съм доста по-млад от Вас. Вслушайте се във Вашите съветници. Защото не случайно те се наричат съветници. Защото те са близо до хората, те усетиха пулса на обществото, че чуха, че културата и спорта в Хасково имат нужда от повече средства, за да могат да се развиват. Направете така, че утре всички ние да имаме с кого и с какво да се гордеем“, обобщи Станислав Дечев.
Той се обърна и към най-важните в днешния ден, работещите в РИМ Хасково и лично към директора Пенко Добрев. „Благодаря Ви, че развивате музея по този динамичен и модерен начин. Виждам как все повече млади семейства, ученици, деца и гости посещават музея. Работете така, че да направите повече от тези, които са работили преди Вас, и които отличавате тази вечер по повод 90-тата годишнина“, пожела Областният управител Станислав Дечев.
Празникът завърши с изпълнения на талантливите хористи на диригента Елена Цветкова.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.