Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържественото честване на Независимостта на България.

В официалната церемония участваха депутатите от ГЕРБ Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, заместник-кметът Милена Трендафилова, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, командирът на Военно формирование 52 740 подп. Николай Александров секретарят на община Биляна Димитрова, общински съветници, представители на политически сили, обществени и патриотични организации, граждани. 
„Независимостта не е само политически акт, тя е процес, до който нашите прадеди са стигнали с цената на много усилия, труд и саможертви”- с тези думи се обърна към множеството областният управител Станислав Дечев. „Само за 30 години от Освобождението на 1908 година България преживява истинска икономическа революция. Жадният за свобода народ се преражда, стопанството се развива, животът се обновява. И всичко това се усеща от всеки българин”, подчерта губернаторът. Той цитира спомените на видният английски историк Хенри Уудс, който пише: „Българските пътища са прокарани не само добре, те са и грижливо поддържани. Полетата се обработват. Сеното и зърното се прибират. Горите се разработват системно. България се замогва постепенно. Българската армия е организирана ефективно. Всяко село има своето държавно училище. Ето така през 1908 година България се оказа достойна да заеме позицията на водеща сила в Европа. Видно е , че където правителството е добро, всичко върви добре”, пише английският историк. Станислав Дечев подчерта, че сега имаме същите предпоставки да бъдем успешни. „България е независима, модерна и свободна страна. Затова нека отворим очите си и видим доброто, което се случва в държавата ни. Нека бъдем по-отговорни и позитивни. На нас българите ни е заложено да успяваме. Аз вярвам в това. Повярвайте и вие!” – призова Станислав Дечев.
Церемонията продължи със слово на заместник-кмета Милена Трендафилова и изпълнения на народни танци на площад „Свобода”.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.