Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържественото честване по повод 131 години от Съединението на България

Пред стотиците граждани и официални гости Станислав Дечев заяви, че в историческия път на България има събития, които никога не губят своята значимост, а Съединението е едно от тези знакови, преломни събития. „6 септември е датата, след която никой не поставя под съмнение българската идентичност. Съединението е безкористен акт, чрез който народът ни доказа, че заслужава да живее в свободна и обединена България. Смисълът на празници като днешния не е в припомнянето на сухи исторически факти. Смисълът на днешното честване е да пренесем посланието на Съединението във времето, а то е: България успява, когато българският народ е обединен. Днес, в трудното време, в което живеем, трябва да проявим традиционното българско упорство и да намерим сили обединени да се справим с предизвикателствата, пред които сме изправени. Защото Съединението означава да работим заедно, в единение, за по-добрия ден на Родината“, посочи в словото си Областният управител на Хасково Станислав Дечев. 
Тържествени слова по повод Съединението произнесоха кметът на община Хасково Добри Беливанов и директорът на НИМ проф. Божидар Димитров. В честването участваха депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, заместник-кметът Милена Трендафилова, командирът на Военно формирование 52 740 в Хасково подп. Николай Александров, общински съветници, представители на политически партии, патриотични организации, граждани.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.