Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в церемонията Първа копка на обект по проект „Ремонт и реконструкция на пешеходната зона и междублоковите пространства в централна градска част“ в Димитровград.

Старт на обновяването на пешеходната зона на града дадоха още кметът на общината Иво Димов, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, изпълнителят на проекта Стефан Даскалов и ръководителят на екипа за управление на проекта Тихомир Гочев. 
„Екипът на община Димитровград и кметът Иво Димов за пореден път доказаха, че благоустрояването на града е приоритет за местното управление“, категоричен е областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Хората от Димитровград съвсем скоро ще се убедят, че градът им със своята уникална архитектура и градоустройство може и ще бъде един от най-красивите български градове. Впечатлен съм от енергията, с която се работи тук и нито за момент не съм се съмнявал в успеха на този проект“, подчерта областният управител. Станислав Дечев поздрави екипа на община Димитровград и за отпуснатите от Правителството 3 милиона лева- целеви средства за ремонт на спортна зала „Младост“. „ Това са пари, които са спечелени, благодарение на упоритата работа и видимата грижа на общината за благоустрояването на Димитровград“, коментира още губернаторът. 
"Проектът за ремонт и реконструкция на пешеходната зона на града на младостта е на стойност 5 185 000 лева и е най-мащабният от построяването на града до днес", съобщи Иво Димов. Той предупреди фирмата-изпълнител, че ще следи стриктно за качественото изпълнение на обекта. Строителите посочиха, че разполагат с необходимия капацитет за работа и че ще спазят сроковете за завършване на реконструкцията. 
"Това е проект, от който ще се възползват съвсем скоро хиляди хора не само от Димитровград. На уникалните колонади и характерна архитектура ще се любуват и гостите на града на младостта", посочи депутатът Евгения Ангелова и пожела успех на екипа на община Димитровград. Крайният срок за завършване на обекта е 19 септември 2018 година.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.