Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в турнир по стрелба с пистолет, организиран от Военно формирование 52 740 в Хасково.

Поводът е празникът на Втора механизирана бригада, а домакин на състезанието е началникът на гарнизон Хасково подп. Николай Александров. 
Бригадата е наследник на 8-ма Тунджанска пехотна дивизия, създадена през 1903 г. Тази дивизия е взела участие във всички Балкански войни и в Първата световна война. Днешната Втора механизирана бригада, част от която е и Хасковското формирование, е наследник и на Втора мотострелкова дивизия, създадена през 1962 г. Бригадата днес е в основата на Сухопътните войски на Българската армия. 
По традиция военните поканиха приятели и колеги на учебен полигон Добрич, за да сравнят уменията си по стрелба с пистолет. Днес 6 отбора си оспорваха първенството по точност с Макаров: РСПБЗН- Хасково, ОДМВР Хасково, Областна администрация Хасково, ВФ 52 740, РС „Изпълнение на наказанията“, Военна полиция. След края на отборното състезание, най-точните стрелци се впуснаха и в индивидуално надстрелване.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.