Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев удостои ансамбъл ”Златна Тракия” с най-високото отличие на Област Хасково "почетен плакет" по повод 30-тата годишнина на танцовата формация.

Станислав Дечев бе специален гост на празничния концерт и връчи почетен плакет на ръководителя на ансамбъл „Златна Тракия” Златка Тимонова. „ Като областен управител се гордея с Вашите постижения и успехи на национални и международни сцени. Но това, което най-много ме впечатлява е, че Вашият ансамбъл по уникален начин съхранява българските традиции и ги предава на всяко следващо поколение. Затова искам да пожелая на всички танцьори да продължавате със същия успех да покорявате сърцата на българите и да пазите българските обичаи, традиции и народно творчество”, каза в приветствието си Станислав Дечев. Губернаторът подчерта, че Представителен танцов ансамбъл „Златна Тракия” е една от емблематичните творчески институции в Хасковска област. 
"Златна Тракия” за 30 години е изнесъл над 900 концерта в страната и чужбина. Тази вечер повече от два часа стотици деца и ветерани радваха с изпълненията си публиката в читалище „Заря” Хасково.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.