Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково свика кризисен щаб

Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика днес областния кризисен щаб във връзка с очакваното усложняване на метереологичната обстановка в страната и региона.
По данни на метереолозите утре през деня температурите в нашата област ще останат все още положителни. Очаква се след 20 часа да започнат валежи от дъжд, придружени от силен северен вятър, което ще доведе до образуване на поледици. Прогнозата е, че след полунощ дъждът ще премине в обилен снеговалеж и ще се натрупа значителна снежна покривка, а на места ще има и снегонавявания.
Обстановката е изключително динамична и се следи непрекъснато от всички институции, включени в областния кризисен щаб.
Пред Станислав Дечев снегопочистващите фирми докладваха, че цялата налична техника е в изправност, осигурени са материали за обработка на пътните настилки, мобилизирани са и допълнителни екипи.
24-часовото дежурство на областния кризисен щаб е в изпълнение на заповед на МВР и на Националния оперативен център. Съвместно с ОД МВР Хасково са осигурени места за паркиране на тирове, ако се наложи затваряне на републиканската пътна мрежа.
Предупредени са Спешна помощ, болниците и личните лекари да информират за болни на хемодиализа, за бременни и родилки. Предупредени са кметовете, ръководителите на електро- и ВиК - фирмите за действия в кризисни ситуации. Очаква се температурите в петък вечерта и в събота сутринта да паднат до - 20 градуса, в това число и в нашия регион.
Затова Областният управител призовава населението да следва указанията на институциите, да не предприема пътувания и да се запаси с необходимите храни, лекарства и средства за отопление.
Областният управител свиква утре по обяд отново кризисния щаб, за да се предприемат конкретни мерки за действия в четвъртък срещу петък, когато се очаква ситуацията в област Хасково да бъде изключително тежка.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.