Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Станислав Дечев следи обстановката в областта. Службите са в готовност за действия

Към този час на деня обстановката в област Хасково е спокойна. През целия ден остана горещо, а максималните температури на места в региона надвишиха 37 градуса. Край харманлийското село Доситеево изгоря житен блок с площ 2 хиляди декара. На място работиха 4 противопожарни екипа. В ранния след обед пожарът бе овладян, няма опасност от разрастването му. На място остават да дежурят два противопожарни екипа. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в контакт с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия. Той получава периодично информация от тях за ситуацията в областта. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в МВР се свика Националния оперативен щаб, създаден съгласно Стратегията за намаляване на риска от бедствия 2014-2020. Оперативният щаб ще координира действията на институциите, предвид очакваните поройни дъждове и градушки тази нощ.
Премиерът нареди областните управители да бъдат по местата си и докладват във всеки един момент за ситуацията по региони. Министър-председателят разпореди също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия, да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.
Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за утре предвижда – обилни валежи, градушки и гръмотевични бури над нашата област. Обявен е жълт код за опасно време.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.