Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна и динамична.

Затворена за движение на всички превозни средства остава отсечката #Симеоновград- Опан- Стара Загора. Там работата по отстраняване на снегонавяванията продължава. Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя #Тополовград#Харманли, Хасково- #Кърджали през Мост, същата забрана за движение е наложена и за пътищата #Любимец- Изворово- Тополовград, #Свиленград- Главан. Вече е отворен за движение пътят Ламбух- Камилски дол- Хухла в община #Ивайловград.
В ранния след обяд прекъсна електрозахранването на селата Сеноклас, Покрован, Хухла и Камилски дол. Екипи на EVN работят по авариите. 
Според ОПУ Хасково на терен има 130 машини, които работят. АМ“Марица“ е проходима при зимни условия. В Областна администрация Хасково пристигат непрекъснато сигнали от недоволни шофьори, заради заледени и неизчистени участъци на магистралата. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в непрекъснат контакт с директора на ОПУ Хасково Радостин Ламбрев и с председателя на УС на АПИ Дончо Атанасов. В правомощията на АПИ е да изисква от снегопочистващата фирма качествено изпълнение на задълженията й по договора, както и налагане на санкции при неизпълнение на поетите ангажименти. 
„Още веднъж искам да припомня, че ни очаква усложняване на ситуацията с падането на нощта и понижението на температурите. Всички пътувания, които не са наложителни, е добре да се отложат. В отделни села има локални аварии по ВиК- мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата, няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, обясни Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Още тази вечер снеговалежите в областта ще спрат. Утре не се очакват нови валежи.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.