Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна при зимни условия.

Всички пътища са проходими. Има въведени частични ограничения за движение. Първото от тях е, заради ПТП между товарни автомобили на 75 км на АМ ”Марица” при Харманли. Там временно се отклонява движението в посока от Свиленград за Пловдив. Отклонението се прави при пътен възел Любимец, движението става по стария път за Харманли. Екипите на КАТ работят на мястото на катастрофата. Няма загинали, материалните щети са сериозни. 
Заради навявания временно е затворена отсечката Болярово-Въгларово. Там дежурните екипи работят непрекъснато, но поради силния вятър все още не е възможно пътят да бъде отворен за движение. В община Ивайловград се работи отварянето на пътищата към селата Мандрица, Пастрок, Долно Луково и Железино. Вече е отстранено снегонавяването на пътя за Радиево, община Димитровград, и там движението е възстановено. 
За целия 7 януари за Хасковска област остава в сила жълт код за опасно ниски температури и силен вятър. Препоръката на Областния управител на Хасково Станислав Дечев и на оглавявания от него кризисен щаб е да отложите пътуванията. Във всички населени места в региона има електричество, водоподаването също е нормално. Снабдяването е осигурено. Екипите на Спешна помощ и болниците са в готовност и работят.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.