Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна, заради снеговалежа и силния вятър, който причинява снегонавявания.

В момента вали сняг в целия регион. Пътищата са проходими при зимни условия. Ограничения има само в района на община Тополовград, където движението с вериги е задължително за всички МПС. Това докладваха на областния управител на Хасково Станислав Дечев дежурните от ОПУ Хасково. Те уточниха, че вече е изведена на терен допълнителна техника за снегопочистване и в момента над 70 снегорина и пясъкоразпръсквачки работят по републиканската пътна мрежа.
Затворен за движение остава пътят Симеоновград-Гълъбово. Както вече знаете там, в района на Калугерово, стана тежка катастрофа. Сблъсък на турски ТИР и лек автомобил доведе до смъртта на двама души, а един е ранен и е в болницата в Харманли. Екипите на КАТ продължават работа на място, за да изтеглят от платното тежкия камион. Движението от Стара Загора за Симеоновград става единствено и само през Опан.
Вече е възстановено електрозахранването в цялата област. От EVN информират, че единствено все още се работи по отстраняване на авариите в община Ивайловград, където няколко населени места са без ток.
Областният управител на Хасково Станислав Дечев продължава да следи ситуацията в областта. В момента няма бедстващи хора, осигурено е снабдяването на всички населени места, медицинската помощ също е гарантирана. Възможно е обстановката да се усложни с настъпването на нощта и заради продължаващите валежи, затова препоръката на губернатора е да се предприемат пътувания само, ако са крайно наложащи.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.