Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в област Хасково към този момент е спокойна. Всички пътищата са проходими при зимни условия.

Единственото ограничение за движение е наложено за автомобили над 12 това за пътя ХасковоКърджали през Мост. Тежкотоварните камиони трябва да спазват тази забрана, напомниха от ОПУ.
Областният управител на Хасково Станислав Дечев рано сутринта направи обход на АМ“Марица“ до Любимец, на главен път 1-8 Харманли – Хасково и на част от общинската пътна мрежа в общините СимеоновградДимитровградХарманли, Любимец и Хасково. „Рано сутринта магистралата и главните пътища не бяха в състоянието, което аз и хората очаквахме. Снегопочистващата фирма е работила през нощта, но резултатът на магистрала „Марица“ и на път 1-8 не беше такъв, какъвто очаквах“, коментира Станислав Дечев. Той допълни, че проверката му е показала, че някои от междуселските пътища са били почистени по-добре от главните.
Областният управител е в непрекъснат контакт с всички институции и следи обстановката в целия регион. „Кризисният щаб, свикан снощи, имаше за цел да набележи превантивни мерки. Всички институции работим в синхрон, за да предотвратим кризисни ситуации“, обясни Станислав Дечев. В момента всички населени места са достъпни, снабдяването със стоки е регулярно. Няма тежки пътни инциденти. 
В община Тополовград кметът обяви следващите три дни за неучебни, заради сложната обстановка и сериозното количество сняг, което падна в този район на областта. Другата община със снежна покривна над 30 см. е Ивайловград. Там обстановката е спокойна. Няма недостъпни населени места. Но денят е неучебен. След обяд ще стане ясно дали ваканцията ще бъде удължена по решение на кмета на общината Диана Овчарова. 
Поради усложнена зимна обстановка е прекъснато електро захранването на помпена станция Симеоновград, II-ри подем, захранваща с вода Симеоновград и село Преславец и на ПС Узунджово 2. От ВиК предупреждават, че ще бъде нарушено водоснабдяването и е възможно да се влошат качествата на водата. Екипите на EVN работят по възстановяване на ел. захранването.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.