Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в област Хасково към този момент е усложнена, с оглед новия снеговалеж.

Навсякъде пътищата са проходими, но при зимни условия. Около 9,30 часа тази сутрин ТИР блокира движението по пътя Димитровград- Хасково. На място вече работят екипи на Областна пътно управление и КАТ, които регулират движението и правят всичко възможно да изтеглят камиона от платното, за да освободят трафика.
Проверката на АМ „Марица“, извършена рано сутринта от областния управител Станислав Дечев и заместника му Валентин Ангелов, установи, че аутобанът се чисти, движението се осъществява нормално, на терен са изведени максимален брой машини. 
В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона. Това са пътищата Харманли- Тополовград и Хасково- Кърджали, през с.Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но при тежки зимни условия. Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа.
Няма нарушения в електроподаването и водоснабдяването, няма сигнали за бедстващи хора и недостъпни населени места. В района на Ивайловград има нарушения на графика на автобусните превози рано сутринта. Но през деня движението им ще бъде нормализирано.
„Очакванията са днес снеговалежите да продължат през целия ден в цялата област. Ще се натрупа значителна снежна покривка, затова още веднъж призовавам хората да не предприемат пътувания, освен в случаите, когато са неотложни“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.