Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в област Хасково остава сложна. Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ. Това докладваха на областния управител на Хасково Станислав Дечев всички дежурни в институциите, които се грижат за сигурността на хората рано тази сутрин.
В община Харманли новата снежна покривка е над 50 см. Там за всички МПС са затворени отсечките Харманли- Остър камък –Ефрем. По пътя Харманли- Симеоновград временно през нощта бе спряно движението, заради аварирал тир, но към този момент всичко е наред. В община Димитровград пътищата са проходими, има обаче 4 населени места без ток: това са селата Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод. Работи се по отстраняване на аварията. 
В община Хасково от снощи без ток са 6 села- Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново. Всички пътищата в общината са отворени, рано тази сутрин по пътя за Узунджово имаше аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен. 
В община Свиленград, на граничния пункт с Гърция два тира са блокирали площадката на самия пункт, в момента се работи по отстраняването им и отварянето на граничното трасе. 
По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец движението е преустановено за всички МПС. Всички автомобили в Тополовградско трябва да са с вериги. Към този момент в община Тополовград НЕ Е обявено бедствено положение. Там няма бедстващи хора и няма недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати. 
В община Ивайловград има повреда в една помпена станция на ВиК, работи се по отстраняването й. Пътят Ивайловград- Крумовград е затворен за всички МСП, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград-Любимец е отворен само за леки автомобили. 
В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. ВиК Хасково работи с екипите на енергодружеството за отстраняване на аврии на помпени станции , които захранват Хасково и Минерални бани и уверяват , че до сериозни проблеми с водозахранването няма да се стигне.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.