Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в областХасково остава сложна, заради непрекъснатия снеговалеж.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Вече е възстановено движението по отсечката Симеоновград- Гълъбово. Там по обяд се наложи изцяло да се спре трафика, за се разчисти пътят от навяванията и да се изтеглят закъсалите товарни камиони.
Остава в сила ограничението за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона за пътищата Тополовград- Харманли и Хасково-Кърджали през с.Мост. Няма пътни произшествия, няма бедстващи хора и сериозни инциденти. 
„Един от основните проблеми, с който се сблъскваме е достъпът на линейките до отдалечените планински села. Въпреки че пътищата са отворени, линейките не успяват да стигнат до адресите. Такъв беше случаят от снощи, когато родилка бе извозена до болницата в Харманли с противопожарния автомобил, след като линейката не успя да влезе в село Дрипчево. В пожарната пътуваше и лекарката, която придружи бременната жена до АГО Харманли. Днес след обяд има също един сигнал за невъзможност на линейка да стигне до вътрешността на село Белополяне, Ивайловградско. Затова се наложи пожарната да влезе в селото и да транспортира тежко болен човек до линейката, която изчака на разклона за селото“, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.
Продължава денонощната работа на всички институции в област Хасково. Електрозахранването не е прекъсвало. Водоподаването е спряно единствено в Минерлни бани, но там се работи по аварията на една от помпите. Уверенията са, че скоро курортът ще бъде захранен с вода. 
„Снеговалежите ще продължат, така че се обръщам към всички, ако е възможно да не предприемат пътувания, а ако все пак тръгнат на път да проверят автомобилите си, да ги заредят с гориво и да имат на разположение мобилен телефон за връзка, в случай на нужда“, призова Станислав Дечев. 
При обхода на пътищата в регион Хасково днес бе регистриран ледоход по поречието на Марица в Димитровград и замръзване на голяма част от коритото на реката. При Свиленград замръзване е отчетено още тази сутрин.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.