Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

„Очаквам пълен контрол над снегопочистващите машини във всеки един момент от работата им. И аз и областният управител на Хасково ще бъдем с вас през цялото време, когато се чистят пътищата и няма да приемем отговори „не може и не мога“ .

С тези думи заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов се обърна към директора на Областно пътно управление Хасково инж. Радостин Ламбрев. Разговорът бе част от заседанието на структурите и общините от Хасковска област за зимно поддържане през сезон 2016-2017 година. Директорът на ОПУ инж. Ламбрев съобщи, че вече са сключени договори за поддържане на пътищата в региона и за АМ “Марица“. Осигурени са пясък, сол и химически препарати за обработка на трасетата. „Обърнете внимание на почистващите фирми, защото срещу парите, които им плащате, искам да видя качествено свършена работа“, предупреди заместник областният управител. Валентин Ангелов заяви, че хората са напълно прави да изискват от институциите чисти и поддържани пътищата. „Затова аз и областният управител ще изискваме от вас и от всички служби своевременно изпълнение на задачите, защото хората от Хасковска област очакват това от нас“, категоричен бе той. 
Началникът на КАТ Хасково Иван Росоков отчете готовността на пътна полиция да затваря пътища при кризи, с цел безопасността на движението до почистване на пътния участък. От РД ПБЗН гл.инспектор Колев съобщи, че всички районни служби разполагат с висопроходими автомобили, които ще се ползват за евакуиране на хора, в случай на нужда. До средата на ноември ще приключи и пълният технически преглед на наличната техника. Осигурени са възможности за транспортиране на болните на хемодиализа от областта, отчетоха от спешния център в Хасково. 
По време на заседанието всички институции демонстрираха готовност за посрещане на поредния зимен сезон. В съвещанието участваха представители на общините от областта, на „Национална сигурност“, РЗИ, Военното формирование, МБАЛ Хасково, РУО и други.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.