Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Плакет за изключителни заслуги връчи на Васил Русев от Българин областният управител

Почетният плакет на Областна администрация Хасково бе връчен днес на достойният българин Васил Русев от областния управител инж. Минко Ангелов. Отличието, което се дава за изключителни заслуги, бе връчено точно пред Паметната плоча на 31-те войника от село Българин, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Васил Русев направи паметния знак с лични средства.

„Чест е за мен да стисна ръката Ви и се гордея, че в област Хасково живеят и вършат добри дела такива достойни хора като Вас“, каза при срещата си с Васил Русев областният управител. Той му връчи специален поздравителен адрес и най-високото отличие на Областна администрация Хасково. Преди това г-н Русев разказа историята на създаването на 2-метровата мраморна плоча. „Нещо винаги ме е подтиквало да я направя, такова е било и желанието на моя дядо, който 22 години е бил кмет на село Българин. Радвам се, че успях“, каза достойният българин.

Докато областният управител и носителят на високото отличие  разговаряха пред плочата, около тях се събраха хора от селото, които ги приветстваха. „Бай Васил е не само наша гордост, той е гордост на цяла България“, каза усмихната възрастна жена.

75-годишният Васил Русев от село Българин, община Харманли, бе сред над 50-те отличени вчера в похвалната инициатива “Достойните българи на годината”, организирана за 15-и път от в. „24 часа“.

Светлана Николова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.